مطالب جدید
دوکـــتوران افغانســـتان

تغذیه

داخله

اخبار طبی

۱۳۹۵/۰۲/۱۲

استرس‌های روزمره به تخمه های مردانه (اسپرم ها ) ضرر میرساند



 
یک بررسی جدید نشان می‌دهد که برخی از عوامل سبک زندگی با میزان‌های بالاتر آسیب در ماده جنتیکی اسپرم مردان همراهی دارند.
به گزارش رویترز دانشمندان  می‌گویند که این آسیب که ممکن است از عواملی مانند چاقی، استرس و حتی استفاده از تلیفون همراه منشأ بگیرد- ممکن است بر توانایی باروری مردان و نیز ژن‌هاي منتقل‌شده به کودکانشان اثر بگذارد.
در آزمایش اسپرم معمولاً به تعداد و وضعیت کلی حجره های اسپرم توجه می‌شود. اما محقیقین  لهستانی که این بررسی کوچک را انجام دادند، معتقدند که میزان شکستگی یا قطعه‌قطعه شدن در زنجیره‌های DNA در اسپرم ممکن است شاخص بهتری برای باروری باشد. 
این محقیقین در مقاله‌شان در جورنال بین‌المللی تحقیقات ناتوانی نعوظ می‌نویسند مردان دارای قطعه‌قطعه‌ شدگی DNA اسپرم نسبت‌های پایین‌تر باروری طبیعی و باروری از طریق اعمالی مانند القاح خارج از رحمی را دارند.
داکتر ریکاردو پی برتولا از پوهنتون /دانشگاه فدرال سائوپائولو در برزیل که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت که محقیقین  قبلاً نییز متوجه شده بودند که عوامل سبک زندگی بر میزان قطعه‌قطعه ‌شدگی DNA اسپرم تأثیر می‌گذارند.
او گفت: «ما انتظار داریم که عوامل محیطی و سبک زندگی بر باروری مردان مؤثر باشند، اما میزان پاسخ افراد به این عوامل بسیار متفاوت است.»
داکتر ماریان رادوان از شفاخانه  گامتا در رازگو در لهستان و همکارانش ۲۸۶ مرد زیر ۴۵ سال را که به یک کلینیک عقامت مراجعه کرده بودند، بررسی کردند.
اغلب این مردان اضافه‌وزن داشتند، سگرت کش نبودند و میزان متوسط از استرس کاری و استرس در زندگی را تحمل می‌کردند.
مردانی که چاق بودند یا برای بیش از ۱۰ سال از تلیفون همراه استفاده می‌کردند، نسبت به مردان دیگر به داشتن درصد بالا اسپرم‌های نابالغ گرایش داشتند.
به گزارش این محقیقین  مصرف قهوه، سگرت کشیدن و فعالیت جسمی با قطعه‌قطعه ‌شدن DNA همراهی نداشت.
این گروه دانشمندان  می‌گویند شواهدی وجود دارد که آسیب DNA به جز تأثیر بر باروری مردان ممکن است به فرزندان نیز منتقل شود و خطر میوتشن  ژنی مربوط به ارمراض گوناگون را افزایش دهد.
داکتر برتولا گفت «در حال حاضر قانع نشده است» که استفاده از تلیفون همراه به اسپرم آسیب بزند. او گفت:‌«من شاهدی قطعی درباره واقعی بودن چنین تأثیری نمی‌بینم.»
او یادآور شد که این بررسی جدید ثابت نمی‌کند که عوامل سبک زندگی باعث آسیب ‌DNA در اسپرم شده باشند و فقط همراهی این دو را با یکدیگر نشان می‌دهد.
 
Copyright © 2013 وبسایت دوكـتوران افغانستان
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger